Färgade Linser

Både personer med synfel likväl som personer med perfekt syn kan använda sig av färgade linser eftersom de både finns med och utan synkorrigerande egenskaper. Det finns fyra olika typer av färgade linser: Visibility Tints, Light-Filtering Tints, Opaque Color Tints och Enhancement Tints.

Visibility Tints är egentligen vanliga kontaktlinser men klassas ändå under kategorin färgade linser eftersom de vanligtvis har en ljusblå eller grön nyans i sig. Anledningen till nyansen är att du som användare lättare ska dem när du hanterar linserna. Din ögonfärg kommer dock inte att ändras märkbart eftersom nyansen är så pass svag.

Light-Filtering Tints är den absolut senaste sortens färgade linser och vad som är speciellt med dem är att de filtrerar ljuset du ser. Färger kan försvagas eller intensifieras vilket kan vara till fördel vid utövande av sporter där det är viktigt att snabbt se vad som händer, som exempelvis fotboll. Om man ofta är åskådare till de här sporterna kan man också dra fördel av de här linserna.

Opaque Color Tints är färgade linser som inte är genomskinliga på något sätt och som oftast är täckte med ett mönster, symbol, eller hel färg. Dessa linser ser ofta väldigt dramatiska ut men det finns även de som har ett mer naturligt utseende. Om du exempelvis har bruna ögon men vill ha blå är det här linsen för dig.

Enhancement Tints är färgade kontaktlinser som förstärker din redan existerande ögonfärg. Bäst lämpad är den här linsen för dig som har en ljus naturlig ögonfärg och som vill att den ska intensifieras.

Copyright © 2019 färgadelinser.org Sitemap