Hur väljer man rätt färg på sina linser?

Detta är den självklara frågan när man ska köpa färgade linser för första gången. Till stor del handlar om ens personlighet och vad man vill framhäva.

  • Jag vill att folk ska uppmärksamma min nya ögonfärg. Om så är fallet ska du förmodligen köpa färgade linser som folk noterar direkt. Är din naturliga ögonfärg exempelvis brun kan du vilja välja linser som är gröna eller blå och sticker ut från det normala. Ett annat exempel är om din hud är mörk och väljer ljusa linser. Om du använder ögonsmink kan det vara ett alternativ att välja kontaktlinser som skiljer sig från ögonskuggan eller mascaran.
  • Vill du att folk ska lägga märke till att du ser annorlunda ut men vill ha en mer subtil förändring finns det färgade linser även för dig. Har du blå ögon kan det tänkas vara ett bra alternativ att välja exempelvis gröna linser. Ett annat tänkbart alternativ är helt enkelt att förstärka den färgen som du har för tillfället.

Kom ihåg att du inte har linserna för evigt! Skulle du inte känna dig nöjd kan du byta till en annan typ av färgad lins till en väldigt låg kostnad.

Copyright © 2019 färgadelinser.org Sitemap